Aftenbadudvalget

Månevogter Bodil »Bølgebryder« Carstensen i et foto af ældre dato - hun er ekspert i fuldmåner.

Overmånebestyrer Bodil »Bølgebryder« Carstensen i et foto af ældre dato – hun er ekspert i fuldmåner.

Efter mange års pause blev Fuldmåneudvalget genoplivet af Bodil »Bølgebryder« Carstensen 8. oktober 2014 for at arrangere aftenbadning, når naturen byder på fuldmåne. Denne dag udeblev fuldmånen dog: Så det blev fuldmånebadning uden fuldmåne. Det gik nu alligevel glimrende – og badningen blev suppleret med at synge en sang med 7 vers, så deltagerne trods alt fik noget tid til at gå, mens de visionerede sig til, hvordan en fuldmåne ser ud.

Fuldmånedbadning blev genindført i Lauget i april 2015. Men manglen på fulde måner fortsatte – ligesom det også i praksis viste sig svært at holde styr på, hvornår det nu var fuldmåne – og som en konsekvens blev udvalget ændret til Aftenbadudvalget, og der blev indført aftenbadning med grillmiddag den første tirsdag i hver måned. Udvalget lagde ud 15. maj 2018, men da der her var grillforbud landet over på grund af tørke, kneb det lidt med grillmaden.

Udvalget holdt dog ånden højt og er fortsat – endda med overskud til at lade grillmaden erstattet af krebsegilde tirsdag 6. august 2019. Og som Grillpraktikant Lemmy Lundquist sagde til Laugets nyhedsbrev nr. 57: – Vi vil lave et krebsegilde som i Sverige – bare på den rigtige side af Øresund!

Og hvor svenskerne nøjes med indvortes afvaskning i brændevin, supplerede Aftenbadudvalget med udvortes afvaskninger, så den svenske tradition blev løftet til helt nye højder!

Juli 2019 – Erling Madsen

Aftenbad 29. maj 2018 med 17 i vandet – en gammel tradition med fuldmånebadbning blev genoptaget, men ændret på grund fa manglen på fulde måner.

Print Friendly, PDF & Email