Generalforsamling 2016

Herligt stort fremmøde til Generalforsamlingen

Stor opbakning. Foto. Jesper Alstrøm.

Runerister Hage’s ristninger.

DSC_0399 a

DSC_0457 a

Der truttes til samling    …    og ventes spændt på Høvdingens entré. Foto: Jesper Alstrøm.

DSC_0509 copy

Glade modtagere af 10 års klædet. Foto: Jesper Alstrøm.

DSC_0499 copy

Seje 40 års badere. Foto: Jesper Alstrøm.

DSC_0511 copy

Modtagere af det nye dåbsklæde. Foto: Jesper Alstrøm.

Onsdag 20. april 2016 aften var op mod 200 medlemmer – hvor mange foreninger kan mønstre dén fremmødeprocent! – samlet til Generalforsamling på Hotel Marina i Vedbæk.

Det blev en aften, som startede med hungers- nød, men hurtigt tog den muntre stemning over – og så kom det med spænding ventede oplæg fra Visionsudvalget, der lancerede en stribe ideer: Lige fra direkte indmelding uden venteliste over en forlængelse af den nuværende badebro til flytning og ændring af den eller en decideret badeanstalt eventuelt suppleret med en lagune og andre tiltag til at forskønne Sydstranden.

Meningerne var delte: Fra at vi skal være som i dag og hygge os, til vi skal have superfaciliteter og tiltrække flere tusinde medlemmer.

Det blev også en aften med nye medlem- mer på flere poster, og så blev der uddelt klæder til 31 medlemmer: 3 indgår nu i den eksklusive gruppe på 7, som har passeret de 40 år som muntre helårsvinterbadere – dét udløser det særlige 40 års klæde. 24 havde badet i 10 år, og så var der verdens- premiere på et helt nyt klæde: Dåbsklædet, som nu indføres som en særlig gave til de medlemmer, som bliver døbt i forbindelse med Standerhejsningen den første lørdag i oktober.

Erling Madsen, aut. høvding
25. april 2016

Se billedkavalkadeOg i det udvidede nyhedsbrev på 7 sider (nr. 30) kan du blive klogere på, hvad der skete hin onsdag i april.

Læs høvdingens beretning – genoplev høvdingens slides.

Se indkaldelse og dagsorden.

Lurendrejerne trutter til samling. Foto: Jesper Alstrøm.

Stor tilfredshed med rammerne. Foto: Jesper Alstrøm.

“Vi skal værne om Laugets sprog og traditioner”.
Foto: Jesper Alstrøm.

Yndefulde 25-års jubilarer. Foto: Jesper Alstrøm.

Tid til evaluering. Foto: Jesper Alstrøm.

Næppe mange foreninger kan mønstre et så flot fremmøde til en generalforsamling: Omkring 150 af Laugets 471 medlemmer – knapt 32 % – deltog i Generalforsamlingen torsdag 27. april på Rungstedgaard.

Der blev justeret en anelse i vedtægterne, kontingentet blev nedsat fra 400 til 300 kroner – blot 82 øre om dagen for alle herlighederne! Skatmester Mariann Albjerg blev afløst af nyvalgte bestyrelses- medlem Emma Bonfils, og der var genvalg til Næste Jes Gerstrøm og Dirigent Kurt Elliot Larsen.

3 skjoldmøer har badet i 25 år og fik derfor den eksklusive kåbe og et laugsnavn: Ellen »Isbryder« Larsen, Kirsten »Østenkuling« Hjortø og Jette »Frosttapper« Schibbye. Derudover havde 15 medlemmer kvalificeret sig til det logoprydede håndklæde for 10 års badning.

Glemmes skal heller ikke, at der også skete noget væsentligt i Pligthuggerudvalget: Konstitueret Pligthugger Henrik »Ravneøje« Løve blev udnævnt til Pligthugger. Samtidig blev Pligthuggerassistentaspirant Flemming Voss forfremmet til Pligthuggerassistent. Bestyrelsen lagde også op, til, at den gerne indleder forhandlinger med Pligthuggerudvalget om at udvide antallet af medlemmer. Efterfølgende har det resulteret i, at Henning Petersen er tiltrådt som Pligthugger- assistentaspirantelev på prøve.

Traditionen tro var der middag inden General- forsamlingen, og hér valgte 114 medlemmer at deltage. Der konstateredes almindelig tilfredshed med de nye rammer. Forinden havde vort formidable lurblæserlaug Lurendrejerne taget imod foran indgangen til Rungstedgaard, hvor de også vakte begejstring hos andre gæster, der måtte have en selfie med hjem!

Du kan se og læse mere nedenfor.

Beretning: læs her.

Officielt referat: læs her.

Ædle modtagere af bade- håndklæder og -kåber: se årets navne her.

Ajourførte vedtægter: se her.

Billeder: se her.

Indkaldelse og dagsorden: læs her.

Opdateret 5. maj 2017

Print Friendly, PDF & Email